Oroszlány városában az autósport alapjainak megteremtése a Spindler családhoz kötődik.

A Spindler család 1957-ben költözött Lovasberényből a gyorsan és dinamikusan fejlődő bányászvárosba, Oroszlányba. A Spindler családi vállalkozás alapítója Spindler Ferenc, az ő gondolatába jelent meg először az, hogy azon szakma területen, melyben ő érdemeket szerzett, azt az új kor szellemének megfelelően kell végezni és ehhez megfelelő támogatottságot kapott a város akkori irányítóitól. Mint motorkerékpárokat javító és „tuninggal” foglalkozó szakember megtalálta azon társadalmi kört akik ezt a tevékenységet igényelték a közvetlen környezetben. Ígéretes eredményeket ért el a két ütemű járművek teljesítmény növelésében. Az általa munkájával és energiájával támogatott versenyzők szép eredményeket értek el az országos versenyeken.

Az 1957-es évben a család fiú tagja Spindler Tibor kezdte meg tanulmányait atyai gondoskodás segítségével és sajátította el a szakmát. Fiatal emberként a szokásos megmérettetéseken jutott túl segédmotor majd nagy motorjavítás technológiák és „tuningok” közepette és érkezett az akkor kornak megfelelő kétütemű autók speciális felkészítésének területére. Rövid fékező erő után, mely a család részéről érkezett döntött úgy, hogy belekóstol az autósport világába. Ebben fő támogatót talált feleségében Spindlerné Kajtor Zsuzsannában, aki először közvetlen majd közvetett támogatásával segítette, hogy férje eljusson a Magyar Bajnoki címhez 1975-ben. (1000cm3 –s géposztály magyar bajnoka, Wartburg gépkocsival) Ehhez, nagy mértékben hozzájárult, Bandi Pál aki egyben navigátoraként segítette az eredmények elérésében.

A Spindler család a város életében, meghatározó szerepet töltött be a gépjármű-autó javító tevékenysége folytán. A család két fiú gyermekkel, gyarapodott Tiborral és Jenővel. Akik szintén igényelték édesapjuk törődését e szakma területen és a „tunning” világában. Szorgos, kitartó és a fiataloktól már megszokott vehemenciával kezdtek bele az autó versenyzés megízlelésében.
A kezdeti eredmények alapján és az általuk kialakított baráti kör segítségével elindítottuk az Oroszlány város autósport életét, amely a lakók nagy elismerésére tett szert és a támogatottságokkal, ide értve a rendszer váltás friss önkormányzatának segítségét is, évenként több rendezvény került megrendezésre a város területén. A városnak egyes részei alkalmasak voltak kisebb környékbeli fiatalok autó sport iránti tudásuk iránti megmérettetésére. Gyorsan híre ment, e rendezvények magas színvonalú és versenyző barát rendezéséről, ezért kezdett hagyománnyá válni Oroszlány Város
augusztus 20-i autóversenye.

Kialakult helyszínek és időpontok:

·        1989. augusztus 20. Kecskédi repülőtér- Városi Buszpályaudvar területe.
Az ilyen jellegű rendezvények, folyamatosan kerültek megrendezésre,  évente többször is. A versenyek az Oroszlány Város Nagydíja elnevezésű rendezvénysorozatba csúcsosodtak ki.

Az akkori baráti kör és a rendezésben segítő önzetlen társadalmi  segítőink, buzdítására, neki álltunk alakítani olyan szervezeti formát, mely alkalmas lehet rendezvények hivatalos lebonyolítására. Felfigyelt a tevékenységünkre a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetése, a szövetség azon tisztségviselői amelyek jónak találták a sport rendezvényeinket segítségünkre voltak az ASE életre hívásában. Önkormányzati képviselettel majd szerény anyagi támogatások közepette úgy döntöttünk, hogy megalakítjuk a Spindler Autósport Egyesületet - 1994.08.20.

PARTNEREINK

 

 

Galéria

     

Copyright@SPINDLER ------------ Adatvédelmi nyilatkozat